Документи необхідні для виїзду до Росіїї, Білорусії, Грузії

документи для виїзду в росію, грузію, білорусію

  - Для подорожі по Святих місцях Росії, Білорусії паломнику достатньо мати з собою український паспорт в якому вчасно вклеєні фотокартка (в 25 та 45 років) або закордонний паспорт, термін дії якого не закінчується під час перебування за кордоном.

- Для подорожі в Грузію громадянам України, Білорусіїї потрібно мати закордонний паспорт

Якщо планується подорож із неповнолітніми дітьми, то  для них мають бути відповідні документи:

1. При перетині Українсько-Російського кордону для дитини яка не досягла 16-ти річного віку достатньо свідоцтва про народження.

    2. При перетині кордону з Білорусією, та при відїзді до  Грузії, Ізраїлю, країн Європи тощо, для дитини необхідний «Проїзний документ дитини» або, дитина може перетнути кордон з батьками в закордонний паспорт яких(одного з батьків) вклеєна фотокартка дитини.

3. Якщо дитина перетинає кордон з обома батьками, або опікуном то крім документів, що зазначені у пунктах 1 і 2 нічого не потрібно.

4. Якщо дитина перетинає кордон лише з одним із батьків від іншого повинен бути нотаріально завірений дозвіл або довідка про смерть (якщо помер один із батьків) або довідка про позбавлення батьківства (материнства).

5. Якщо дитина перетинає кордон з мамою, яка народила дитину за межами шлюбу та дитина є ніким не всиновлена то необхідна довідка із ЗАГСу про те, що «батько дитини записаний зі слів матері».

6. Якщо дитина перетинає кордон без батьків (опікунів) то від обох батьків має бути нотаріально завірений дозвіл на перетин кордону дитини з особою. котрій батьки довірили свою дитину.В разі відсутності одного з батьків – довідки вказані в            пунктах 4 та 5.

Документи для виїзду в Ізраїль

З 9.02.2011 набрав чинності договір про безвізовий режим (тип віз В2) між Ізраїлем і Україною. Починаючи з 9.02.2011 кожен громадянин України, який поїде до Ізраїлю з гостьовою, туристичною метою, на лікування або по бізнесу (тип віз В2) не повинен звертатися до Посольства Ізраїлю в Україні за отриманням в'їзної візи до Ізраїлю. Безвізовий режим не є гарантією в'їзду в Ізраїль, так як остаточне рішення про це приймають прикордонні служби Ізраїлю.

- Кожен громадянин України для того, щоб в'їхати до Держави Ізраїль повинен буде довести правдивість свого візиту в країну.

- Громадяни України, яким коли-небудь було відмовлено у в'їзді в державу Ізраїль в Посольстві Ізраїлю в Україні та / або на кордоні Ізраїлю для того, щоб в'їхати в країну, повинні будуть особисто подати прохання в Посольство Ізраїлю в Україні.

 - Громадяни України, які були депортовані з Держави Ізраїль, не зможуть в'їхати в країну протягом 10 років.

- Громадяни України, які раніше відвідували Ізраїль і порушили візовий режим (залишалися в Ізраїлі після закінчення дії візи) не зможуть в'їхати до Ізраїлю після скасування візового режиму. Такі громадяни повинні особисто подати прохання на в'їзд до Держави Ізраїль в Посольство Ізраїлю в Україні.

- Громадяни України, які раніше законно працювали в Державі Ізраїль і вчасно виїхали після закінчення візи (тип візи В1) не зможуть в'їхати в країну протягом року після дати виїзду з Ізраїлю

- Незважаючи на договір про безвізовий режим між двома країнами, всі громадяни України, метою візиту / в'їзду в Ізраїль є робота (тип візи В1), навчання (тип візи А2) та інші типи віз, окрім типу візи В2, повинні звертатися до Посольства Ізраїлю в Україна для отримання даних віз. Все вищевикладене стосується тільки національних паспортів громадян України.

Ті громадяни України, у яких замість національного паспорта проїзний документ для виїзду за кордон, як і раніше повинні звертатися за в'їзною візою в Ізраїль.(Наприклад: дитячі проїзні документи блакитного кольору - потрібна віза для в'їзду в Ізраїль)

Існує можливість не ставити візу дитині:

1. Якщо дитина вписана в національний паспорт одного з батьків.

2. Якщо у дитини свій національний паспорт.

 

! Для подорожуючих із дітьми потрібно ознайомитись із пп. 2-6 у попередному повідомленні (Документи для виїзду  в Білорусію, Грузію ...)

 

 

Документи для відкриття візи в Грецію

документи для візи в Грецію

Продовжені паспорти в роботу НЕ ПРИЙМАЮТЬСЯ!

 

 Всі документи і копії надаються виключно на аркушах формату А4.

 

1. Закордонний паспорт.  У випадку, якщо у Вас новий закордонний паспорт, необхідно надати копії раніше виданих шенгенських віз (за наявності таких). Надати копії всіх сторінок з відмітками діючих закордонних паспортів (якщо такі паспорти є).

а) термін дії паспорта повинен бути не менше 90 днів після дати закінчення запланованої поїздки;

б) в паспорті повинно бути мінімум ДВІ чисті сторінки для наклеювання візи та марок;

в) якщо дитина вписана у паспорт батьків і їде в тур - у цьому паспорті повинна бути вклеєна фотографія кожної дитини віком від 4,5 років, і додатково, для КОЖНОЇ дитини, у паспорті повинна бути 1 чиста сторінка для наклеювання візи.

2. Дві кольорових фото розміром 3,5 х 4,5 см КОЖНОГО туриста, фото має бути на світлому фоні (70% обличчя)  включаючи інфантів.

3. Копія першої сторінки і всіх сторінок з відмітками громадянського паспорта.

а) копія свідоцтва про шлюб / розлучення, смерть чоловіка / дружини.

б) копія свідоцтва про народження кожної дитини віком до 18 років,що оформляються в тур.

 4. Довідка з місця роботи на фірмовому бланку з зазначенням адреси, телефонів, реквізитів підприємства, з підписом директора, бухгалтера, завірена «мокрою» печаткою підприємства. Директор і бухгалтер не можуть підписувати довідку самі собі - у такому випадку довідку підписує його заступник. У довідці має бути вказана займана посада співробітника, розмір його середньомісячної заробітної плати, і фраза, що на час поїздки цьому співробітникові зберігаються займана ним посада та заробітна плата. Рекомендований рівень зарплати, що указується в довідці з місця роботи - більше 3000-4000 грн. Прохання перед відправкою документів у візовий відділ перевіряти достовірність телефонів та інформації, зазначених у довідці з місця роботи, так як достовірність інформації в усіх поданих документах перевіряється Консульством.

а) пенсіонери надають копію пенсійного посвідчення і довідку з пенсійного фонду про нарахування пенсії за останні 6 місяців.

5. Приватні підприємці надають:

а) копію свідоцтва про реєстрацію приватного підприємця;

б) копію свідоцтва про реєстрацію платника податку;

в) копію податкової декларації або звіт за останній квартал, або довідка про доходи з податкової служби.

6. Студенти і школярі надають довідку з місця навчання:

а) якщо дитина закінчила школу, але в інститут ще не поступив, надати копію атестата;

б) якщо закінчив бакалавра, але не вступив на магістратуру, надати копію диплома бакалавра.

7. Всі повнолітні туристи надають довідку з банку із зазначенням суми залишку грошових коштів на рахунку туриста станом на дату видачі довідки. Бажано, щоб сума залишку на рахунку перевищувала 1000 Євро на людину. Довідка надається на фірмовому бланку відділення банку і завіряється його «мокрою» печаткою. Досить одного рахунку на сім'ю. Рахунок може бути депозитними, поточними або картковим, в будь-якій валюті (євро, долар США, гривня, інше), і повинен бути відкритий на ім'я туриста.

а) за відсутності банківського рахунку - до розгляду приймаються КОПІЇ дорожніх чеків (travel cheques), копія ПЕРШОЇ сторінки квитанції, яка підтверджує купівлю чеків (у ній вказується прізвище та ім'я туриста, а також номер його закордонного паспорта).

8. Вітаються документи, що підтверджують стабільність фінансового становища: Копії документів, що підтверджують володіння нерухомістю, земельними ділянками, транспортними засобами і т.д.

9. У разі якщо дитина (до 18 років!) їде тільки з одним з батьків або без батьків - необхідно надати КОПІЮ нотаріально завіреного дозволу від другого з батьків (або від обох батьків) на виїзд дитини за кордон.

а. Якщо дитина виховується одним із батьків надати КОПІЇ довідки про смерть іншого з батьків, рішення суду про  позбавлення батьківськи прав, довідка з ЗАГСу про те, що "батько записаний зі слів матері".

10. Якщо в одного з туристів є Шенгенська віза, дійсна в період запланованої поїздки, йому необхідно надати копію 1-ї сторінки свого закордонного паспорта і копію сторінки з діючою Шенгенською візою разом з пакетом документів для оформлення віз іншим туристам.

11. Заповнена «Анкета туриста № 1». Анкета заповнюється на кожного туриста, включаючи дітей будь-якого віку (до 18 років), і підписується кожним туристом ОСОБИСТО. Заповнюються ВСІ пункти анкети!

12.  Якщо подорожуючий немає фінансової спроможності для поїздки у Грецію необхідно забезпечити спонсорську підтримку. Для цього потрібно предоставити спонсорський лист. Якщо спонсор є родичем туриста, то необхідна письмова довідка за підписом спонсора про те, що він бере на себе фінансову відповідальність за пенсіонера (непрацюючого туриста) на час його подорожі до Греції та документи, що підтверджують родинні зв"язки. Якщо спонсор не є родичем - спонсорство має бути нотаріально оформлено

 

 Консульство залишає за собою право запросити туриста на співбесіду, на особисте підтвердження повернення з поїздки або попросити надати додаткові документи на свій розсуд.

Анкета для подання у Грецьке Консульство
Анкета №1.doc
Microsoft Word документ 116.5 KB
Зразок спонсорського листа
Спонсорський лист.doc
Microsoft Word документ 21.0 KB
Зразок довідки з місця роботи
Довідка з роботи.doc
Microsoft Word документ 21.5 KB