Ось уже більше 20  років з настанням тепла збираються паломники біля Cвятої Почаївської гори, щоб, взявши благословення Пресвятої Богородиці, вирушити в далекий та нелегкий шлях на поклоніння Православним  Святиням . 

Паломництво – древня традиція християн відвідувати Святі місця. Губиться вона своїм корінням ще в сивій давнині. Ішли колись люди до місць, що пов`язані із земним життям нашого Спасителя помолитись там, де родився, проповідував, проливав Свою невинну кров та Воскрес наш Господь Ісус Христос. Ішли виснажені сонцем та вітрами, змочені дощами, втомлені дорогою, з ранами на ногах, можливо, постраждалі від розбійників, зате світлі душею, багаті духом, покриті милістю та благодаттю Божою. Коли ж повертались із Святої Землі, то несли з собою на згадку пальмові віти. І йшла чутка між людьми – “Йдуть пальмовники”.  Згодом назва “пальмовники” переродилась у сучасне “паломники”, так як із часом почала перероджуватись сама традиція ходити пішком до Cвятині. На допомогу ногам прийшла підмога у вигляді підвод, саней, карет, потягів, літаків, автомобілів, автобусів. Сучасні паломництва в основному здійснюють на автобусах. І хоча зменшились випробування в дорозі, Господь не зменшує Свої милості щирим паломникам. Кожен, хто хоч раз поїхав у подорож по Святих місцях відчув несказанне духовне піднесення та благодатний покров. Хтось укріпився духом, навчився молитись і став на крок ближчим до Бога та Церкви; хтось забув про невиліковну хворобу; хтось знайшов свою довгоочікувану “половинку”, в безплідних народилась здорова дитинка... Несказана милість Божа до людства по молитвах Богородиці та Святих угодників.

Наші   паломницькі поїздки  до Святинь   здійснюються на зручних комфортабельних автобусах.                                   Кожну поїздку  супроводжує  священник канонічної Православної Церкви та  досвідчений православний гід-екскурсовод.  А всі, хто хоч раз побував у паломницькій поїздці, мріють знову повернутись туди, де легко молитись і де усіх з радістю чекають  Святі угодники Божі.